My Blog Archive

The Followers

Saturday, October 22, 2011

Petua SWEET Dalam Hadis Nabi Muhammad S.A.W

Assalam.. huhuhuh.. aku baru jek pas edit blog aku ni.. aduhai.. hancor mase mule2 tengok.. nk nangis pon ade gk.. tp aku stahan.. edit punye edit, aku da mule give up.. tapi aku sabor gak.. B aku pon suwoh sabor.. hehehe.. aku pon try laa brsabor.. smpai satu tahap tu, aku da penat ckit.. aku layan facebook jap.. bru laa aku prasan, B aku ade sent something sweet kt wall aku.. lepas bace jek, aku tros trsenyom.. hehehe.. pas bace benda tu, aku gi solat jap.. teros laa selesai masalah aku.. alhamdulillah.. hehehehe..


ok.. ape post yg B aku share kat wall aku tu something yg brgune ntuk kite taw owg yg mcm mane ssuai ntk jd pasangan hidop kite ni (insyaAllah...).. nak taw ape.. aku nak share laa ni.. ;D


Rasulullah SAW pun selalu bersenda gurau dengan 
Saidatina Aisyah. Kata hadis Nabi SAW yang ringkas 
dalam pencarian pasangan yang sepadan dengan anda:


"..sehingga kamu dapat tertawa dengannya dan ia 

tertawa denganmu.."


( HR Muttafaqun 'Alaih )


p/s : Cubit mesra pipi si isteri, dapat pahala. Cubit 

mesra pipi si suami, dapat pahala. Berpahala, 
membawa ke SYURGA..(✿◠‿◠)




hehehehe.. ni laa dy.. B aku ni pon dapat dari wall nama Ustaz Zamri.. sweet gitu! huhuhuh... so, renung2kan.. ;D




p/s : thanx to my capital F!!  ;D

3 comments:

  1. :)
    kalau dah halal bg kita mmg sweet..:)

    ReplyDelete
  2. huhuh.. insyaAllah.. ni ntk yg halal.. bile dah sah suami isteri yek.. ;))

    tp sweet .. ;D

    ReplyDelete