My Blog Archive

The Followers

Sunday, July 3, 2011

Cerpen : A Broken-Heart Story...

salam.. aku baru jek balek dr hospital ni.. hurmm.. sbab ape? saket laa kan.. ade laa saket ckit, saket ape better aku xstory.. lagi pon bkan tu tujuan aku wat entri arini.. disebabkan baru balek, aku xtaw nape, aku tol2 xley tido.. molek laa tu.. so, aku pon wat kputusan nak update blog aku arini..


aku sebenarnye ade story yg aku nk share ckit.. story ni xde la tragis kan cam citer Romeo & Juliet.. tapi bagi aku, ley mngajar aku erti brcinte... xtaw laa pade korang kan... story ni, aku peroleh dari SOMEONE... jom bace.. !


" aku kenal sowang dak laki ni kat satu laman sosial.. pade mule nye, kitorng cume kawan biase.. kitorang slalu chating law kitorang online.. banyak bnde yg kitorang bual kan.. dy tu sgt peramah & slalu wat aku ketawe, wlaupon dy xde laa wat ape2 lawak pon.. dy baek sgt.. aku taw llaki tu sbaye aku, tapi aku xsangke lak yg kitorang ni same2 amek form 6.. aku gembire sgt mase taw hal tu.. lepas dari tu, aku ade brcadang nk jumpe dy.. yela, kawan kan, saje jumpe, tukar2 modul.. pade mule nye, aku segan nk bgtaw dy yg aku nk brjumpe ngn dy.. jadi aku amek kputusan untuk diamkan diri dulu...


skolah aku ade wat satu seminar, semua skolah dr kwasan kitorang dtg srtai seminar tu, trmasok sekolah dy.. aku ingt dapat laa aku jmpe dy mase tu, tapi syg nye kwan aku bgtaw aku yg dy xdtg.. aku sdih, hampe.. tu jela satu2 harapan aku ntk brjumpe ngn dy.. xpe laa, mungkin bukan rzeki aku nk jmpe dy..


selang beberape minggu, kwan aku minta izin aku untuk bagi no fon aku pade dak llaki ni.. aku excited & cube brsikap sperti biase.. aku tnggu dy text message pade aku, tapi xde.. smpai la satu hari tu, dy msg aku.. sepanjang pengenalan kitorang tu, aku rase gmbira.. wlaupon, pade ketika itu aku masih kecewa ngn kkasih lame aku.. slepas aku ptos ngn ex aku, aku mule rase xprcaye pade cinte.. tapi bile aku kenal ngn dak laki ni, aku rase brbeza sgt.. aku rase mcm aku xpenah jmpe dak laki cam dy.. sbab aku blom prnah rase mcm mane cinte pndang prtame.. smpai laa aku jmpe dy..


aku mule rase sgt rapat ngn dy.. mule2 jmpe tu, aku tol2 xley kawal perasaan aku.. aku xley nk study, xley fokus.. jantung aku mcm nk trcabot! ak tol2 gmuruh.. aku xprnah ade prasaan cmtu sbelom ni.. akhirnye, kitorng brjmpe.. dy sangat laa pndiam.. mule2 kitorng cam xslesa.. lepas dari prtemuan prtame tu, baru kitorng ok.. xde laa silent communication lagi.. ;)


kitorang study same2, prgi library, balek skolah kkadang jumpe.. smpai laa kitorng nk STPM.. sebelom STPM mule, hbungan kitorng mule dingin bile aku ade bgtaw dy, ade sowang dak laki len ni, mintak couple ngn aku.. dy tros hilang kan diri.. aku mse tu tol2 hilang arah.. smpai laa aku bgtaw dy yg aku rindu kt dy.. dari citu laa dy luahkan perasaan dy pade aku jugak.. aku trkejot, trkedu, diam seribu bahase.. mase brlalu, smpai laa abes STPM.. paper aku abes dlu sbelom paper dy.. dy nk couple ngn aku tapi dy xbagitaw pon.. & kitorng pon couple.. hehehe.. 
lepas dr kitorng couple tu, mcm2 dugaan yg mndatang.. ade dugaan yg ringan & ade gak dugaan yg berat.. suke, duka.. sampai laa satu tahap tu.. aku mule rase kan kasih syg dy pade aku makin brkurangan.. aku xpasti same ade betol atau x.. aku rase kan dy seolah2 xprlukan aku.. bile dy rase dy perlu, dy msg aku.. bile dy rase xprlukan aku, msg2 yg aku sent pade dy, dy balas hanye sepatah 2 kate.. kkadang xbalas langsong.. aku mule trase.. aku amek hati, kecik hati.. aku taw, aku xmampu jadi mcm pompan len, boleh kuar ngn psangan masing2, luang mase brsame.. tapi aku, aku dikawal.. malahan, aku sbnarnye xboleh kawan ngn mane2 llaki sbarangan..dsebabkan hal itu, aku mule rase aku & dy makin jaoh.. dy sprti mule x mmpedulikan aku.. aku cdih.. aku rindu kan kmesraan dy.. aku rindu kan gelak tawa dy.. aku rindu ngn lawak jenake dy.. tapi sikit pon x mngendahkan aku.. malahan, jika aku saket atau mngalami ape2 kcederaan, dy xseolah2 xamek pdulikan diri aku.. aku x brmaksud untuk merungut.. aku amat mmahami nye, tapi ade kala nye aku mrase kan, dy sprti mlampaui batas.. aku terase sprti bukan ' GIRL ' dy lagi..


aku mule brtanye pade diri aku, adakah aku masih ade didlam lubuk hati dy? adakah aku ini dianggap sebagai penglipur lara buat diri dy? atau dy hnye mmpergunakan cinte aku pade dy hnye untuk kepntingan dy..? aku xtaw mane prgi llaki yg aku cntai sbelom itu.. aku kcewe.. aku btol2 trase diri aku diprmainkan.. aku cube brtahan, brsabar.. tapi, gayanye, aku x lagi mampu brthan.. akhirnye, smua nye brakhir.. aku xmampu mnahan air mate aku.. 
hati aku hancur.. dy sperti x ade ape2 rase brsalah pon, sehingga aku dikejarkan ke hospital krane jatoh saket.. tapi syukur laa, smua nye slamat.. aku btol2 trase sperti x brnyawe lagi ketika itu.. separoh nyawe aku sperti hilang.. aku btol ptos harapan.. shingga laa ke saat ni.. aku xterime ape khabar dri dy.. msg2 aku juga xdibalas nye..
aku trpakse mnerima sgala nye jika itu laa tkdir nye.. namun, aku masih lagi mngharapkan cinte antare aku & dy brbutik kmbali seperti dlu.. & aku juge masih mmrlukan mase untuk mmulihkan hati aku yg kini retak seribu ngn tindak-tanduk dy trhadap aku.. atau mungkin, aku trpakse mlepaskan diri dy wlaupon ia ade laa satu tindakan yg amat sukar untuk aku lakukan.."


> THE END <


p/s : citer ni agak jiwang.. tapi itu laa hakikat dalam brcinte.. kisah benar ni.. jadi kan laa citer ni sbagai tladan dlm idop kite yek.. ^ ^

4 comments:

  1. sob3..sadisnyer cite nih..
    cian that girl..
    kalo la dia terima cinta dr boyz yg ag satu psti dia bahagia skg nie..
    nanges suda :'( :( :'(

    ReplyDelete
  2. xtaw la yana.. mybe sebab syang kt dak laki tu, dy snggop wat ape.. juz dy da xmampu nk brtahan lebih lame ag.. :'(
    SOBB2!!

    ReplyDelete
  3. tu laa.. cian dak ni.. tp dy still syg ag kt laki tu..

    ReplyDelete